Omgeving

Hermitage Rochas Couchaud ligt in een omgeving die zich kenmerkt door haar sprookjesachtig heuvellandschap, met bossen en weiden, beekjes en watervallen.
De streek ligt tussen de rivieren de Vézère en de Auvézère, in het departement Corrèze, grenzend aan de Dordogne. De Corrèze maakt, samen met de Haute Vienne en de Creuse deel uit van de regio Limousin.

Zes van de mooiste dorpen van Frankrijk liggen in de Corrèze. St.Robert, één van die zes dorpen, geclassificeerd als “un des plus beaux villages de France”, ligt op loopafstand van de Hermitage en heeft een aantal voorzieningen zoals: bakker, slager, kleine epicerie, postkantoor, VVV, brocante, restaurant en enkele barretjes. De grootste stad in de omgeving is Brive la Gaillarde en ligt op 25 km.

Wat is er te doen in de omgeving:
Het gebied is uitermate geschikt voor prachtige wandelingen en fietst tochten. Gerrit, zelf een fervent fietser, kan u hierbij adviseren.
We hebben 2 fietsen met 21 versnellingen te huur. Er is een overdekte stalling voor uw fiets.
Vanuit de Hermitage zijn een tiental wandelingen te belopen met afstanden tussen de 4 en 20 km, er zijn ook wandelingen te combineren.
Routebeschrijvingen en gedetailleerde wandelkaarten zijn aanwezig.

Zwemmen, waterskiën en surfen kan in het erg mooi gelegen recreatiemeer lac du Causse bij Brive.
In Brive en Aubazine zijn 2 prachtige golfterreinen met ieder 18 holes.

Voor de cultuurliefhebbers zijn bezoeken aan de andere “mooiste dorpen van Frankrijk”, zoals Collonges la Rouge, Turenne, Curemonte, Ségur le Château en Treignac, zeker de moeite waard.

Bekende plaatsen zoals Sarlat, Rocamadour, Hautefort, Les Eyzies en Perigueux lenen zich eveneens uitstekend voor dagtripjes.
Verder zijn er in de omgeving vele kastelen, grotten en tuinen te bezichtigen.

In het Romaanse kerkje van St. Robert vindt elke zomer een muziekfestival plaats.

Kastelen: o.a. Hautefort, Pompadour, Castelnau,  Curemonte.
Grotten: o.a. Lascaux, Villars, Padirac, Rocamadour,  Pech-Merle, Tourtoirac.
Tuinen: o.a. Terrasson, Marqueyssac, Eyrignac.

Markten: Zondag in Objat,  hier liggen ook de wat grotere supermarkten.
• Woensdag in Montignac, te combineren met een bezoek aan de grotten van Lascaux.
• Donderdag in Terrasson, mooi historisch stadje gelegen aan de Vézère, te combineren met een bezoek aan “Les Jardins Imaginaires”.
• Zaterdag in Brive, Sarlat en Perigueux.
Een echte aanrader in juli en augustus zijn de avondmarkten in Ayen en St. Robert. U koopt hier producten van de streek. Vlees en vis kunt u ter plekke op de aanwezige barbecues bereiden. Dit, samen met een flesje wijn en live-muziek, een avond om volop te genieten.